Informació Socioeconòmica i Laboral del Municipi de Benimeli

Información Socioeconómica y Laboral del Municipio de Benimeli

Benimeli

Benimeli
Benimeli

Xicotet poble situat a 93 metres d'altitud sobre el nivell del mar, al costat de la Serra de Segaria. És un poble, amb una extensió de 3,50 km2, amb tot el tipisme del xicotet i el desconegut el màxim interés del qual és recórrer les empinades i blancs carrers que ascendeixen cap a la serra.

Benimeli, com a bon poble alacantí, posseeix una excel·lent gastronomia basada en la benvolguda dieta mediterrània, que combina els elements del mar i de la muntanya amb l'oli d'oliva.

Entre els seus plats típics destaquen l'arròs al forn, espencat, fregit, coques, arròs amb fessols i penques…. Especialment es pot degustar una paella i caldo d'olla i pilotes; delicioses postres com el braç de gitano, la coca boba, bunyols, les pastes nadalenques…

Benimeli disposa de 2 bars on es poden degustar tots aquests productes típics i molts més.

Al llarg de l'any, Benimeli acull nombroses celebracions. Les festes en honor del Sagrat Cor de Jesús se celebren al juny i les festes patronals són la tercera setmana d'agost (la setmana següent al 15 d'agost) en honor de la Immaculada Concepción i al Ecce-Homo. L'últim diumenge de novembre se celebra la festa de Sant Andrés.

Benimeli té també la seua pròpia vida cultural, el punt àlgid de la qual és la Setmana Cultural que se celebra l'última setmana d'abril o primera de maig. Durant aquesta setmana s'organitzen exposicions, audicions musicals, activitats esportives, actuacions teatrals i conferències per a tots els públics: xiquets, joves, pensionista, agricultors, etc.

Aquest Website utilitza cookies i/o tecnologies similars estrictament necessàries perquè l'usuari obtinga una correcta navegació pel Website.

ACCEPTAR
Avís de cookies
caValencià