Informació Socioeconòmica i Laboral del Municipi de Benidoleig

Benidoleig
Benidoleig

El municipi de Benidoleig es troba a la comarca de la Marina Alta, al nord de la província d'Alacant, a uns 125 metres sobre el nivell del mar.
Benidoleig, significa fills o descendents dels Doleig, va anar al principi una alqueria àrab de les moltes que es van instal·lar a la Vall del riu Girona.
Fidel als seus orígens, és un poble agrícola. Històricament recolzat en el cultiu de secà i en la producció de pansa. Actualment, destaca per la producció de cítrics, amb gran varietat en taronges, que ocupen el 90 per cent del total de la superfície cultivada.
En el seu nucli urbà, de 7,48 km2, trobem llocs de gran interés com la Casa Senyorial del Baró de Finestrat o l'església Parroquial de la Sang de Crist. En els seus voltants també trobem la Cova de les Calaveres i el Sender del Seguili (PR-CV445), una immersió cap a la màgia del món rural d'antany.
Les festes patronals se celebren la primera setmana d'agost en honor a Santa Bàrbara, la Immaculada Concepció i la Santíssima Sang.
El dia de Sant Vicent Ferrer, el dilluns següent al dilluns de Pasqua, se celebra la tradicional “Fireta i Porrat de Sant Vicent”, festa dedicada al sant més universal de tots els valencians, on veïns i visitants gaudeixen d'actuacions i tallers en la Cova de les Calaveres.

Aquest Website utilitza cookies i/o tecnologies similars estrictament necessàries perquè l'usuari obtinga una correcta navegació pel Website.

ACCEPTAR
Avís de cookies
caValencià