Informació Socioeconòmica i Laboral del Municipi de Pedreguer

Información Socioeconómica y Laboral del Municipio de Pedreguer

Pedreguer

Pedreguer
Pedreguer

Pedreguer és un municipi valencià de la comarca de la Marina Alta, situat a una altitud de 85 m sobre el nivell de la mar. Actualment compta amb 7.490 habitants (dada a 1 de gener de 2018), distribuïts en un terme municipal de 29,58 km2, el que suposa una densitat de població de 253,19 habitants per km2.
Es tracta d'un poble típicament agrícola del nord de la província erigit al peu de la «Muntanya Gran»(muntanya gran), amb abundants terrenys de regadiu on es cullen hortalisses, cítrics, i vinyes del raïm de les quals fan les tradicionals i boníssimes panses. També té activitat industrial especialitzada en la fabricació de bosses, barrets i marroquineria.
Una originalitat d'aquesta població són les façanes de les seues cases pintades de colors vius, els seus balcons reixats, les pedres de les llindes i les portes de fusta llaurada. Hi ha interessants elements modernistes. En la Plaça Major, on se situa l'Església parroquial de la Santa Cruz, hi ha una estructura porticada anomenada «els Porxes» en la qual té lloc el mercat.
Val la pena visitar l'Ermita de Sant Blas, «la capelleta», al peu de la muntanya, a la qual s'accedeix per un viacrucis de xiprers. Igualment cal pujar al «Mirabarques» (mirar barques) el mirador des del qual es contemplen les millors vistes de la zona, fins i tot s'aconsegueix veure el Mediterrani, i una pintoresca mar de piscines.

Aquest Website utilitza cookies i/o tecnologies similars estrictament necessàries perquè l'usuari obtinga una correcta navegació pel Website.

ACCEPTAR
Avís de cookies
caValencià