Informació Socioeconòmica i Laboral del Municipi de Llíber

Lliber
Lliber

Llíber, amb al voltant de 800 habitants, és un poble de la *subcomarca coneguda com Vall de Pop. Tradicionalment vinculada a Xaló, de la qual és veïna i de la qual es va independitzar.

La seua economia és agrícola dedicada a l'agricultura de secà, especialment raïm, ametles i garrofes. A Llíber encara es veuen els vestigis de l'antany florent indústria del raïm-passa; els riu-raus.

Llíber també produeix vins comercialitzats com el Pla de Llíber, Castell d’Aixa, Marnes elaborats i embotellats per la cooperativa Virgen Pobre de Xaló, (Bodegas Xaló).

L'especialitat de Llíber és la producció de vi Moscatell d'Alexandria o Roma, i en el qual s'elabora la pansa, fruita, vins i mistela. A destacar també la seua gastronomia.

El poble està al costat del curs del riu Gorgos en un fèrtil barre els extrems del qual formen la part septentrional de la Serra de Bèrnia i la Serra del Castell de la Solana. En el cim de la serra descobrim el Castell d’Aixa, com a bon castell des de les seues torres, ja derruïdes.

Aquest Website utilitza cookies i/o tecnologies similars estrictament necessàries perquè l'usuari obtinga una correcta navegació pel Website.

ACCEPTAR
Avís de cookies
caValencià