CREAMA es reuneix en la UA amb els diferents Pactes Territorials per l'Ocupació de la província d'Alacant

El saló de graus de la facultat d'Econòmiques de la Universitat d'Alacant va acollir durant la jornada del matí del 18 de setembre als membres dels diferents Pactes Territorials per l'ocupació de la província d'Alacant en el marc de l'estratègia Avalem Territori. Els Pactes i Acords Territorials d'Ocupació, han resultat ser una fórmula molt eficaç en l'àmbit de la reducció de la desocupació i de la millora dels territoris a través de la participació i cooperació de diferents institucions públiques, agents socials i representants del món de l'empresa.

En aquesta jornada va estar representat l'Acord per l'Ocupació de la Marina Alta per la gerent de CREAMA, Rosario Donderis, la coordinadora dels Projectes Experimentals, Marta Yáñez, i el tècnic de l'Observatori, Jorge Romaní, que van exposar els Projectes Experimentals que s'estan duent a terme des de Creama com a Secretaria Tècnica de l'Acord de la Marina Alta.

En el començament de la jornada es va plantejar des de la universitat una sèrie d'orientacions per a elaborar les estratègies territorials per al foment de l'ocupació 2019-2020. Aquestes estratègies estan dissenyades a partir dels resultats obtinguts en una primera fase que va ser l'elaboració dels diagnòstics territorials. Des de la universitat es posa l'accent que per a dissenyar aquelles estratègies necessàries que responguen a uns objectius concrets per a la consecució de metes és necessari establir aqueixes línies estratègiques posant en valor la participació d'agents clau del territori.

Posteriorment es va passar a presentar per cadascun dels equips dels corresponents Pactes Territorials, els Projectes Experimentals desenvolupats al llarg del present 2019 exposant les motivacions, problemàtiques, accions i resultats més rellevants dels projectes experimentals articulats en cadascun dels pactes.

La iniciativa Avalem Territori dissenyada des del Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA, és un programa que posa l'accent en l'escala local del territori de la Comunitat Valenciana i en particular en les claus que defineixen el desenvolupament territorial. D'aquest context naix l'Acord Comarcal en Matèria d'Ocupació i Desenvolupament Local a la Marina Alta (PACTE’DT.) –format per 23 municipis de la comarca i 13 entitats-.

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres a través del següent formulari i fes-nos arribar la teva pregunta.

caValencià