L'Observatori Marina Alta analitza les últimes dades d'ocupació disponibles

Una vegada més l'Observatori Marina Alta publica dades sobre ocupació fent una anàlisi que permeta conéixer les característiques del mercat de treball de la Marina Alta per a la presa de decisions i planificació estratègica. Pot consultar l'informe complet i uns altres ja publicats per l'Observatori en aquest link.

Segons dades de l'Observatori, en el segon trimestre de 2019, seguint la tendència tradicional del mercat de treball, augmenta el nombre de contractes, superant fins i tot als demandants en el sector serveis i en l'agricultura; i mantenint xifres molt similars entre nous contractes i demandants en la indústria i la construcció.

El sector serveis continua sent el que més ocupació genera, on els nous contractes dupliquen a les demandes d'ocupació; 12398 contractes enfront de 6832 demandants.

Encara que l'augment en la contractació en el sector és una dada molt positiva, la temporalitat com a punt feble d'aquest, continua estant present. Dels nous contractes que es van signar en el segon trimestre de 2019, el 89% eren temporals enfront de l'11% de contractacions indefinides. Per aquest motiu la forma de serra continue sent el patró característic de l'ocupació a la comarca.
Pel que fa al tipus de jornada, la jornada completa és la més freqüent (55’66%), encara que les contractacions a jornada parcial són molt nombroses (44,34%).

El rànquing de professions més demandades l'encapçala l'hostaleria amb cambrer/as com a professió on més contractacions s'han produït, seguit d'ajudants de botiga, i en tercer lloc ajudants de cuina. Si s'analitza les professions on més contractacions s'han realitzat per sexes, es manté en primera posició cambrer/as tant per a homes com dones, seguit d'assistents de botiga i d'activitats de servei en el cas de les dones, i ajudants de cuina i obra de paleta en el cas dels homes. A partir d'aquestes dades es confirma el repunt que ha patit l'ocupació en el sector de la construcció que torna a aparéixer en els rànquings de professions més demandades després d'anys estancat.

Quant al perfil de les noves contractacions, el grup d'edat de 25 a 44 anys continua sent el grup amb major grau d'ocupabilitat concentrant més del 50% de les contractacions, seguit dels joves (26,21%) i en últim lloc les persones de més de 45 anys (23,2%).

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres a través del següent formulari i fes-nos arribar la teva pregunta.

caValencià