L'Observatori celebra la 3a reunió informativa sobre la utilitat i ús de la web

L'Observatori Marina Alta, portal d'informació de dades socioeconòmiques sobre La Marina Alta i els seus 33 municipis –https://observatorimarinaalta.org-, continua en la seua tasca de donar a conéixer la seua eina web als agents territorials i a la ciutadania en general, i ha celebrat en CREAMA Pego el 04/09/2019 la tercera d'una sèrie de reunions itinerants per la nostra comarca. Aquesta vegada, amb agents clau d'àmbit social, econòmic i laboral de la zona interior amb la intenció de donar a conéixer l'eina, la seua utilitat i ús a través d'una demostració per a facilitar l'obtenció d'informació estadística sobre la comarca i els seus municipis, fi última de l'entitat. Es tracta d'una web en constant creixement i actualització, amb el que cada dia es van sumant més indicadors, i noves anàlisis i serveis.

En aquesta reunió s'ha generat diversos debats sobre nous indicadors a incorporar a la web i sobre el funcionament i el compromís necessari de tots els agents del territori amb l'objectiu que aquesta eina es convertisca en la Central de Dades de la Marina Alta.

Amb l'última actualització prevista per a aquest mes de setembre, el *Observatori Marina Alta ofereix dades de més de 100 indicadors sobre demografia i condicions de vida, territori i medi ambient, mercat de treball, turisme i serveis, teixit empresarial, agricultura, pesca, construcció i habitatge, ús de tecnologies d'informació i comunicació (TIC), pressupostos i equipaments municipals, etc. A més, disposa d'un servei de sol·licitud d'informació personalitzada a través del formulari de contacte, que permet sol·licitar informes sectorials i dades i informació concreta que resulte d'interés i utilitat per a la persona sol·licitant.

Es tracta d'una web totalment accessible, feta des de la comarca, per la comarca i per a la comarca, on qualsevol usuari pot disposar d'una eina de consulta clau, des dels agents del territori fins a qualsevol persona interessada a conéixer dades estadístiques rellevants del nostre territori.

Cal recordar que l'Observatori Marina Alta naix des de Creama i de l'Acord Comarcal en Matèria d'Ocupació i Desenvolupament Local a la Marina Alta (PACTE’MA.) –format per 23 municipis de la comarca i 13 entitats-, i s'engloba dins del programa Avalem Territori que subvenciona el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social a través de LABORA

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres a través del següent formulari i fes-nos arribar la teva pregunta.

caValencià