LES ÚLTIMES DADES SOBRE LES PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL
En commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, s'evidencien dades significatives que reflecteixen la realitat d'aquest col·lectiu a la Marina Alta.
Des de l' Observatori Marina Alta según las últimas estadísticas ofrecidas por SEPE i Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda:
- Existeix un creixement Notable: La població amb diversitat funcional ha experimentat un augment del 4,9% respecte a 2021, representant un 2,4% del total de la població del territori.
- Mobilitat Reduïda: Un total de 1.063 persones amb mobilitat reduïda constitueixen el 23,6% del total de persones amb diversitat funcional, superant en més de 7 punts la mitjana provincial a Alacant.
- Perfil Dominant: El 54,4% de les persones amb diversitat funcional són homes. La majoria de les persones presenten diversitat funcional física (55,1%), tenen edats compreses entre els 18 i 64 anys (50,1%), i compten amb un grau reconegut de minusvalidesa del 33% al 64% (58%).
- Ocupació i Inclusió Laboral: Al llarg de l'any, s'han registrat 381 contractes per a persones amb discapacitat, mentre que 208 individus continuen sent demandants d'ocupació en aquest col·lectiu.
- En l'àmbit de l' Atenció i Serveis: S'han dut a terme 26.404 atencions en Centres de Dia per a persones en situació de dependència.
- La Marina Alta compta amb 17 Centres i Habitatges, tant públics com privats autoritzats per la Generalitat Valenciana, per a l'atenció a persones amb diversitat funcional.
Aquestes dades subratllen la importància de continuar treballant junts per a construir una societat basat en la inclusió i accessibilitat per a totes les persones, sense importar les seues capacitats.
El projecte Observatori Marina Alta compta amb una pàgina web https://observatorimarinaalta.org/ i un canal de Telegram t.me/observatorimarinaalta on posa a la disposició de manera gratuïta tota la informació estadística de la comarca i els seus municipis.
Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE’MA és un projecte subvencionat per LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, dins del programa AVALEM TERRITORI de la Generalitat Valenciana.