COVID-19

L'Observatori Marina Alta informa i analitza les dades diàries sobre la pandèmia de COVID-19, a nivell estatal, autonòmic, provincial i comarcal, que emet el Ministeri de Sanitat juntament amb la Conselleria de Sanitat, amb l'objectiu de mantindre informada a la ciutadania sobre les seues xifres i evolució.

En la mesura dels possible s'anirà actualitzant diàriament les dades del coronavirus, així com la inclusió de gràfics i taules que aporten més informació del nou virus COVID- 19.

0

Contagiats a Espanya (PCR+)

Els casos confirmats hui dia en coronavirus
Nuevos: 3.933 (+0,1%)

0

Morts a Espanya

Morts fins hui que han donat positiu en coronavirus

0

Recuperats a Espanya

Recuperats de coronavirus fins al 18 de maig

0

Contagiats en la Comunitat Valenciana (PCR+)

Els casos confirmats hui dia en coronavirus
Nuevos: 119 (+0,0%)

0

Morts a la Comunitat Valenciana

Morts fins hui que han donat positiu en coronavirus
Nuevos: 5 (+0,1%)

0

Recuperats en la Comunitat Valenciana

Recuperats de coronavirus fins al moment
Nuevos: 478 (+0,1%)

0

Contagiats a la Marina Alta (PCR+)

Els casos confirmats hui dia en coronavirus

0

Morts a la Marina Alta

Morts fins hui que han donat positiu en coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ofereix a partir del 28 de maig les dades per municipis de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, es pretén oferir una anàlisi més detallada, amb les dades acumulades des de l'inici de la pandèmia, així com la visualització de la incidència del coronavirus en l'actualitat en cada municipi.

Coincidint amb la declaració de l'estat d'alarma el Govern i les comunitats autònomes van aprovar un pla d'actuació contra el coronavirus en el qual s'inclou el conegut com a «Semàfor covid», que és un sistema que estableix cinc nivells de risc en funció de la situació epidemiològica de cada regió o municipi: nova normalitat, baix, mitjà, alt o extrem, en aquest cas el seu nivell de risc s'estableix sobre la base de la Incidència Acumulada (IA) en els últims 14, amb els positius detectats en realitzar les PCR.

Per a conéixer l'avanç del coronavirus per comarques de la Comunitat Valenciana, es pot observar els casos comptabilitzats per Departament de Salut, on es pot accedir a la informació sobre la pandèmia per registres censats per Departament de Salut. La Marina Alta és el quart territori amb menys contagis de tota la Comunitat.

A través del registre de mobilitat, per mitjà de la localització dels mòbils dels ciutadans, es contribueix en la presa de decisions per a pal·liar l'evolució de la pandèmia. A continuació es mostra les dades anonimizats dels desplaçaments dels habitants de la Marina Alta desagregats per territori o zona de mobilitat durant els diferents fases de l'estat d'alarma.

Totes les Comunitats Autònomes, a més de Ceuta i Melilla, registren casos de persones contagiades. Madrid és el gran centre de l'epidèmia a Espanya seguida de Catalunya. La Comunitat Valenciana se situa en quart lloc en valors absoluts.

La pandemia ha producido un total de alrededor de 2.817 fallecidos en la provincia de Alicante. Desde enero de este año se han alcanzado alrededor de 1.760 defunciones, de las cuales casi 780 se produjeron durante el mes de febrero. La entrada en esta tercera ola de contagios conlleva nuevas medidas restrictivas de movilidad y horarios de establecimientos con el objetivo de frenar la ocupación hospitalaria derivada de los afectados por COVID-19. Con la finalización del estado de alarma el 9 de mayo de 2021 se permite la libertad de movimiento de los ciudadanos y se fija el toque de queda entre las 0.00 y las 6.00 horas.

El 25 de febrer es va detectar el primer cas de COVID-19 en la Comunitat Valenciana. Conéixer la situació en la Comunitat permet conéixer millor com es comporta i evoluciona la infecció en els nostres territoris.

El nombre de professionals infectats per coronavirus Covid-19 a Espanya no deixa de créixer dia rere dia. A la província d'Alacant se supera el mig miler. Aquesta xifra de casos confirmats de coronavirus Covid-19 entre els professionals sanitaris és desigual entre les CCAA i els propis hospitals.

La societat espanyola s'ha vist assotada pel nou coronavirus SARS-Cov2 identificat com la causa de la malaltia per coronavirus de 2019 (COVID-19) que va començar en Wuhan, la Xina, a fins de 2019 i s'ha disseminat per tot el món. A final de gener es va comptabilitzar el primer cas a Espanya. Des de la declaració de l'estat d'alarma el passat 14/03/2020 fins a l'arribada a la seua fi (21/06/2020), es van comptabilitzar una mica més de dos-cents mil contagis. Davant l'entrada en la segona ona de contagis acabat l'estiu, l'estat espanyol s'ha vist obligat a declarar de nou l'estat d'alarma el passat 25 d'octubre davant la ràpida expansió del virus.

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres a través del següent formulari i fes-nos arribar la teva pregunta.

caValencià